З 1 березня набрала чинності новація Податкового кодексу — про автоматичне відшкодування податку на додану вартість. Вітаючи під час учорашнього засідання Кабміну з цією подією підприємців, прем’єр Микола Азаров також нагадав, що з 1 квітня запроваджуються податкові канікули для малого бізнесу.
Оцінюючи поточну економічну ситуацію, глава уряду повідомив: за щойно оприлюдненими статистичними даними, у 2010 році номінальний валовий внутрішній продукт порівняно з 2009 роком зріс на 4,2%, а ВВП уперше перетнув знаковий рубіж в 1 трильйон 60 мільйонів гривень. При цьому він знову звернувся до проблеми боргів, заявивши, що в березні країна повинна віддати 10,5 мільярда гривень, а це більше, ніж річні видатки з держбюджету на охорону здоров’я чи на фінансування Євро-2012. А пік виплат за держборгом припадає на липень, коли потрібно буде повернути 19 мільярдів гривень. Разом з тим М. Азаров висловив думку, що уряд впорається із завданнями, тим паче що за січень—лютий 2011 року до бюджету надійшло близько 50 мільярдів гривень, що в 1,5 разу більше, ніж торік.
Серед завдань, які диктує сьогоднішня ситуація у світі, прем’єр назвав збільшення обсягів виробництва продукції сільського господарства.