Під час учорашнього засідання уряду прем’єр Микола Азаров (на знімку) повідомив про готовність відзвітувати перед Верховною Радою про виконання держбюджету 2010 року. Такої впевненості йому надає те, що минулого року вдалося витримати визначений розмір дефіциту бюджету, розрахуватися з усіма боргами держави, відновити співробітництво з МВФ і завдяки цьому отримати доступ до міжнародного ринку капіталів. При цьому М. Азаров зазначив, що й місія МВФ дала позитивну оцінку виконанню минулорічного бюджету, що дозволило погодити основні параметри продовження співробітництва.

Оцінюючи переговори з МВФ, М. Азаров повідомив, що місія з розумінням поставилася до аргументів уряду стосовно необхідності поетапного приведення тарифів на енергоносії до ринкового рівня. А щоб збільшення тарифів було обгрунтованим та справедливим, найближчим часом буде утворено регулятора ринку комунальних послуг. За словами прем’єра, МВФ підтримує й позицію уряду стосовно поетапного здійснення пенсійної реформи, котра передбачає вихід у 2013 році на бездефіцитну роботу солідарної пенсійної системи та перехід до практичного запровадження накопичувальної системи персоніфікованих пенсійних рахунків.
Також М. Азаров звернув увагу міністрів на необхідність предметного реагування на критичні публікації в ЗМІ та на звернення громадськості. «Ми не повинні дозволяти керівникам ховатися від громадянського суспільства, ігнорувати публікації в пресі, і, водночас, бути такими собі «хлопчиками для биття» та мовчки зносити неправдиві звинувачення й перекручування фактів, дискредитацію політики уряду», — наголосив прем’єр.
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.