На фасаді Вінницької загальноосвітньої школи-гімназії №23 урочисто відкрито меморіальну дошку на честь Героя України, колишнього учня Костянтина Могилка.

— Про те, що наш випускник здійснив подвиг, нагадуватиме не тільки ця дошка, — зазначила у своєму виступі директор школи Оксана Яхненко. — Про його вчинок розповідатимуть наступним поколінням учнів. Для цього на початку кожного навчального року ознайомлюватимемо з біографією Героя тих, хто вперше переступить поріг школи. У шкільному музеї створимо стенд, присвячений йому.

Батько Героя, колишній льотчик Віктор Могилко, щиро подякував педагогам і учням за вшанування сина. Учням побажав не тільки старанно вивчати шкільні предмети, а й виростати справжніми патріотами.

Присутній на урочистостях офіцер Ігор Янущевич повідомив про прийняте рішення присвоїти ім’я льотчика Костянтина Могилка одному з літаків авіапідрозділу «Блакитна стежа», де той служив.

Як уже розповідав «Голос України», літак, пілотований підполковником Могилком, 6 червня підбили над Слов’янськом терористи. Льотчик до останнього залишався в кабіні і зумів відвести палаючу машину за межі міста. Йому було тільки 36 років.

Вінницька область.