«Результати виборів свідчать про те, що в більшості своїй народ довіряє владі: Президенту, уряду, правлячій Партії регіонів», — таку заяву під час учорашнього засідання уряду зробив прем’єр Микола Азаров. А що стосується, за словами глави уряду, «поодиноких конфліктів», то тим, хто не задоволений результатами, він радить звертатися до суду. І цілком можливо, що цією порадою прем’єра скористаються в Луганську, де комуністи продовжують наполягати, що на виборах міського голови переміг їхній кандидат Спиридон Кілінкаров. Зрозуміло, що до судів звертатимуться й представники опозиції. Утім, суди судами, та загалом М. Азаров вважає, що вибори вже у минулому, а попереду у влади «два роки спокійної роботи».
Перейшовши до буденних проблем, прем’єр звернув увагу на вкрай повільні темпи вакцинації населення. «Необхідно ретельно організувати роботу з перевірки якості вакцин і їх відповідності міжнародним стандартам та інформувати громадян, що, на жаль, поодинокі випадки ускладнень можливі, однак це не повинно зупиняти процес імунізації населення», — вважає він. При цьому М. Азаров заявив, що «в часи Великої Вітчизняної війни на окупованій території України фашисти забороняли вакцинацію, щоб послабити здоров’я населення».
Повівши мову про «жорсткий принциповий контроль за використанням народних коштів», М. Азаров нагадав, що свого часу заборонив купувати дорогі службові автомобілі. «І ось із преси дізнаюся, що Дніпропетровський регіональний центр стандартизації та метрології придбав дорогий «Лексус». Якщо це так, то я вимагаю від голови Держказначейства негайно розібратися, як вдалося оминути категоричну заборону фінансувати такі покупки», — заявив він. Щодо оргвисновків, то прем’єр вважає, автомобіль треба забрати, керівника центру звільнити, а голову Держстандарту попередити про незадовільне виконання рішень уряду.
Під час учорашнього засідання уряд розглянув зміни до Сімейного кодексу, спрямовані на посилення захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, при усиновленні, та зміни до Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей. Також ухвалено низку рішень, які стосуються реалізації Державної комплексної програми розвитку авіаційної промисловості, визначення механізму бюджетної підтримки робіт з державно-оборонного замовлення, розглянуто нову редакцію Закону «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні».