Під час антитерористичної операції на сході країни загинув 101 військовослужбовець з Львівщини. Більшість родин загиблих потребують поліпшення житлових умов, але Кабінет Міністрів для цього поки що виділив лише 214 тисяч гривень.

Народний депутат України Ірина Сех звернулася до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням збільшити з державного бюджету фінансування на житло для родин полеглих на сході.

11 серпня 2014 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України звернулося до Львівської ОДА з проханням надати інформацію про потребу в коштах для придбання житла (проведення капітального ремонту, погашення іпотечного кредиту тощо) сім’ям військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час проведення антитерористичної операції.

«У відповідь на лист Львівська ОДА подала матеріали щодо родин 17 осіб, які на той час були в переліку. Проте Кабінет Міністрів України виділив Львівщині лише 214,7 тис. грн. із 23,617 млн. грн., які було розподілено між обласними державними адміністраціями, — тобто найменшу суму з усіх областей», — підсумувала народний депутат.

Ірина Сех зазначає, що на сесії Верховної Ради прем’єр поінформував депутатів про виділення з державного бюджету 100 млн. грн. для забезпечення житлом родин загиблих військовослужбовців. Народний депутат просить повідомити критерії, на підставі яких видано розпорядження КМУ від 13.08.2014 р. №729-р «Про виділення коштів для закупівлі житла», а також виділити кошти для забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців із Львівщини.

Львів.