Міністерство закордонних справ Великобританії випустило попередження для громадян своєї країни про підвищену загрозу терористичних акцій у деяких країнах Європи, передає Бі-Бі-Сі.
Як повідомляє британське МЗС, у деяких країнах, включаючи Німеччину і Францію, загроза терактів дуже зросла. Цей ступінь загрози є передостаннім і передує офіційній рекомендації повністю відмовитися від подорожей. Новий рівень загрози базується на інформації, отриманій британським зовнішньополітичним відомством з різних джерел, зокрема, від Об’єднаного аналітичного центру з тероризму, служб безпеки й розвідки, дипломатичних кіл і повідомлень у пресі, а також на зібраних даних з місць і посольських звітах.
Нагадаємо, напередодні Держдепартамент США рекомендував громадянам країни бути особливо обережними під час перебування в Європі у зв’язку з ризиком проведення екстремістами терактів у країнах Старого Світу. В рекомендації сказано про необхідність проявляти підвищену обачність при користуванні громадським транспортом, а також при огляді визначних місць та пам’яток.