Новий президент Бразилії визначиться за підсумками другого туру голосування 31 жовтня. У ньому візьмуть участь кандидат від правлячої Партії трудящих — колишня глава президентського апарату Ділма Роуссефф та екс-губернатор штату Сан-Паулу, висуванець опозиційної Партії бразильської соціал-демократії Жозе Серра, повідомляє Укрінформ.
Про необхідність другого туру свідчать дані бразильського верховного виборчого трибуналу після підрахунку 99,8% голосів, поданих у ході загальних виборів, які відбулися в неділю. Згідно з цією інформацією, Роуссефф і Серра набрали, відповідно, 46,8 і 32,6% голосів.
Лідерство Ділми Роуссефф, яку підтримує нинішній президент Бразилії Лула да Сілва, що має велику популярність, прогнозувалося спочатку. Проте її відрив від суперника виявився меншим, ніж передбачали опитування громадської думки напередодні виборів. Після підбиття підсумків голосування Роуссефф висловила впевненість у перемозі в другому турі і пообіцяла «діяти рішуче, докласти всіх зусиль», щоб роз’яснити бразильцям переваги своєї програми, зокрема, пропонованих планів боротьби з бідністю.