Сучасний сільськогосподарський комплекс з виробництва та зберігання насіння відкрили у селі Могилів Царичанського району на Дніпропетровщині. Проектна потужність заводу — 18 250 тонн насіння на рік. Це четвертий комплекс у Європі, побудований коштами французьких інвесторів — групи MAІSADOUR — за участі Європейського банку реконструкції та розвитку. Інші три збудовані у Франції (два) та в Іспанії (один).
Цей завод — найпотужніший не лише в Україні, а й в усій Європі, зазначив на урочистому відкритті голова обласної ради Євген Удод. Посол Франції в Україні Фор Жак погодився, що заводу такого рівня навіть у його країні немає. А нинішню подію оцінив як дуже важливу для співробітництва обох країн. Завдяки застосованим сучасним технологіям Дніпропетровщина буде забезпечена суперякісним гібридним насінням кукурудзи, соняшнику і ріпаку, що дозволить суттєво збільшити врожайність та класність цих зернових культур. Ринок збуту продукції планується поширити на країни СНД, Європи, Середземноморський регіон.
Очевидно, чому саме на Дніпропетровщині інвестор вирішив вести таке будівництво: з виробництва соняшнику область посідає перше місце в Україні (20,5 відсотка від загального обсягу), а з виробництва зерна та зернобобових культур — друге (7,7 відсотка). Завод збудували трохи більше як за рік на території колишньої молочно-товарної ферми. Наступного року планується відкрити другу чергу виробництва, а у 2012-му — третю. На підприємстві вже створено близько ста постійних робочих місць і понад двісті сезонних. Крім того, могилівці розраховують також, що воно долучиться до вирішення соціальних і екологічних проблем району. За словами голови Царичанської райдержадміністрації Миколи Стеценка, французька компанія вже виділила 100 тисяч гривень на розвиток соціальної інфраструктури Могилева.