На початку вчорашнього засідання уряду прем’єр Микола Азаров звернувся до теми дерегуляції різних сфер суспільного життя, котра порушувалася під час вівторкового засідання Комітету з економічних реформ. 
А оскільки очолює цей комітет Президент, то зрозуміло, що критика, яка лунала на адресу багатьох міністерств, відомств та регіональних адміністрацій через повільне виконання урядових рішень, адресувалася самому уряду. Отож М. Азаров, визнавши, що робота зі скасування «часто безглуздих дозволів і погоджень», які ліквідують ділову ініціативу та підприємництво, здійснюється повільно, висунув підлеглим категоричну вимогу: протягом двох тижнів виконати всі плани з дерегуляції. Ще одне доручення прем’єра стосується ліквідації «різного роду підприємств при органах державної виконавчої влади», на які перекладено надання послуг, котрі насправді є функціями певних органів влади. «Ми ж із вами домовилися про ліквідацію таких підприємств», — зазначив глава уряду та доручив міністру Кабінету Міністрів Анатолію Толстоухову терміново перевірити всі органи влади на предмет того, «де і що настворювали». Повний перелік підприємств, котрі під прикриттям органів влади швидше, але за гроші надають послуги, котрі зобов’язана надавати сама влада, має в тижневий термін лежати у прем’єра на столі. Поряд із цим КРУ має перевірити, як витрачалися кошти, зібрані такими підприємствами. Невдовзі Кабмін планує ці «привладні» підприємства ліквідувати. «Ми починаємо другий етап наведення порядку в державі, який полягає в оцінці зробленого, в контролі виконання завдань, коригуванні того, що зроблено неправильно, тому уряд нікому не дозволить гальмувати і викривлювати новий курс», — наголосив М. Азаров.
Серед прикладів наведення порядку в країні прем’єр назвав відкриття залізничного руху Дарницьким мостовим переходом та завершення передпроектного етапу будівництва високовольтної лінії електропередач 750 кіловольт від Рівненської АЕС до підстанції «Київська» із заходженням на Хмельницьку АЕС і Чорнобильську АЕС. За його словами, ця лінія електропередачі дасть змогу подати в енергосистему від нового блока Рівненської АЕС додатково 1000 МВт електроенергії, що нарешті надасть Києву та столичному регіону, які вичерпали резерви потужності, можливість закладати до генерального плану масштабні проекти.
Водночас М. Азаров звернув увагу на необхідність ощадливого та ефективного використання електроенергії. А оскільки в окремих випадках втрати енергоресурсів доходять до 50 відсотків, то нині уряд розглядає пропозицію про запровадження «енергетичної соціальної корзини». «Це передбачає зменшення оплати енергії для тих, хто використовує науково обґрунтовані нормативні обсяги й підвищення оплати за понаднормове використання енергії», — сказав прем’єр та додав, що такі підходи вже сьогодні застосовуються у Польщі та Білорусі.
За задумом уряду, в 2011 році «локомотивами економічного зростання» мають стати будівництво та агропромисловий комплекс, оскільки вони, будучи орієнтовані на внутрішній ринок, невразливі для зовнішньої кон’юнктури. Виходячи з цього, М. Азаров доручив профільним відомствам розібратися з ціноутворенням у будівництві, з вартістю землі та перепонами стосовно землевідведення під будівництво. А що стосується агропромислового комплексу, то комплексна програма продовольчого самозабезпечення України і прискореного розвитку АПК має передбачати створення ринкової інфраструктури (овочесховищ, холодильників, оптових ринків) та відновлення великотоварного тваринництва.
Під час учорашнього засідання уряду також було розглянуто Концепцію державної цільової економічної програми розвитку інвестиційної діяльності на 2011—2015 роки, зміни до Комплексної програми будівництва вітрових електростанцій та до порядку реалізації матеріальних цінностей Держрезерву.