В Індії пройшов «фестиваль Ганеші», присвячений дню народження бога з головою слона, одного з найшанованіших в індуїзмі. Місцеві жителі вірять, що своїм хоботом Ганеша усуває перешкоди на шляху до успіху. Відзначається це найважливіше національне свято в місяці бхадра (серпень—вересень), під час нього на вулицях Мумбаї протягом 11 днів не припиняються пісні й танці.
Фестиваль настільки популярний серед індусів, що приготування до нього починаються як мінімум за місяць. По всій країні до цього свята роблять із сирої глини зображення Ганеші, а після молитов, підношень і короткої церемонії прощання старі статуї занурюють у воду, поки вони не розчиняться.
Цього року на фестивалі були присутні також близько 6 тисяч волонтерів і більше півтисячі рятувальників, яких закликали уважно стежити за місцевим населенням, щоб уберегти захід від неприємних інцидентів. Адже тисячі прочан з’їхалися в центр Мумбаї на яскраву церемонію. В останній день заходу в Аравійському морі пройшов ритуал масового затоплення глиняних статуй, що зображують божество (на знімку).
Фото Сіньхуа/Укрінформ.