Чопські митники та співробітники СБУ виявили і затримали організатора поставки гашишу. Під час митного контролю автомобіля та ручної поклажі на посту «Тиса» Чопської митниці службовий собака «спрацював» на одну з картонних коробок у багажному відділенні.

У коробці митники виявили поліетиленовий пакет, адресований мешканцеві однієї з областей України, а в ньому — пресовану речовину темно-коричневого кольору зі специфічним пряним запахом. Підозріла субстанція була захована у фабричній упаковці з шоколаду (на знімку). Як з’ясували фахівці, до України намагалися ввезти 4,14 грама смоли канабісу (гашишу). Водій мікроавтобуса пояснив працівникам митниці, що коробку з речами його попросили передати в Україну знайомі, а про її вміст він нічого не знав.
Оскільки гашиш внесено до переліку особливо небезпечних наркотичних засобів і його обіг заборонено в Україні, складено протокол про порушення митних правил, а небезпечну речовину вилучено. Після цього працівники митниці спільно із співробітниками СБУ затримали замовника наркотичного засобу. Якщо суд доведе його провину, то порушникові закону загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з конфіскацією майна.
 
Закарпатська область.
Фото надано прес-службою митниці.