У вівторок у центральному міському парку Кременчука відкрили Гонг миру — своєрідну «візитку» Індонезії, яка є символом збереження миру на планеті. Кременчук став дев’ятим містом у світі, де встановлено цей знак, і першим — нестоличним. Сам Гонг це 150-кілограмова жовта металева таріль, на якій зображені символи народів світу. Його встановлено у спеціально спорудженій ротонді.

Виступаючи на урочистій церемонії відкриття, президент Міжнародного комітету миру Джуйото Сунтані відзначив, що незабаром планується створити навіть асамблею міст, де встановлено Гонги миру. У церемонії взяли участь також представники посольства Індонезії в Україні. Зазвичай у таких церемоніях беруть участь і перші особи держави, однак цього разу «обійшлися» присутністю голови Полтавської ОДА Олександра Удовіченка.
Загалом місто витратило на встановлення пам’ятного знака та облаштування самого парку майже мільйон гривень, що перевищує навіть деякі соціальні програми. Тому думки самих кременчужан щодо доцільності реалізації у місті подібних проектів розділилися.
Полтавська область.