У Європейській комісії не вважають, що Угода про асоціацію буде підписана на саміті Україна-ЄС 22 листопада. Про це заявила представник Європейської комісії Анжела Філоте, передає Інтерфакс. «На нинішньому етапі ми не думаємо, що можливо підписати угоду про асоціацію у листопаді. Ми вже погодилися, що нам необхідний щонайменше ще рік», — сказала вона.

За її словами, саміт із Україною «дасть нам можливість подивитися, де саме ми перебуваємо щодо Угоди про асоціацію з Україною, але зараз занадто рано говорити про те, коли угода буде підписана». «Про що раніше домовилися президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу й Президент України Віктор Янукович, так це про те, що підписання можливе в 2011 році», — підкреслила Філоте.
Ця заява спантеличила експертів з євроінтеграції, адже днями голова адміністрації Президента України Сергій Льовочкін безапеляційно ствердив, що Угода про Асоціацію з ЄС буде підписана вже на саміті у листопаді: «Ви знаєте, що відбудеться саміт Україна—ЄС, на якому буде підписана Угода про асоціацію. Є всі підстави говорити про те, що угода буде підписана». Тепер, щоправда, незрозуміло, які підстави мав на увазі пан Льовочкін.