Відтепер польським флагманом у підготовці до чемпіонату вважається місто Познань, де в понеділок увечері відкрито спортивну арену на 43 тисячі місць. Першу перевірку стадіонові влаштували не футболісти та вболівальники, а понад 30 тисяч фанів Стінґа, який співав під акомпанемент Лондонського Королівського філармонічного оркестру.
Під час матчів Євро-2012, з огляду на безпеку, стадіон прийматиме не 43, а 41 тисячу глядачів. Тим не менше, об’єкт віднесено до класу «Еліт», тобто футбольна арена, господарями якої буде клуб «Лех» з Познані, зможе приймати футбольні матчі найвищого рангу. Його оснащено найбільшими у Польщі телебімами (два екрани по 116 квадратних метрів), високоякісною системою озвучення з концертними мікрофонами та безпроводовим доступом до Інтернету.
Попри офіційну здачу об’єкта в експлуатацію, будівельні роботи на стадіоні ще триватимуть. Ще кілька місяців потрібно, щоб повністю спорудити всю стадіонну та, головним чином, навколостадіонну інфраструктуру. Зокрема, ще необхідно підключити чотири генератори, що дасть можливість забезпечити стадіон електрикою в разі виходу з ладу міської мережі й облаштувати тренувальні майданчики, місця для паркування, під’їзні дороги та тротуари. У п’ятницю поліція, пожежники та будівельна інспекція видадуть всі необхідні дозволи на використання стадіону за призначенням. Перша ж справжня перевірка арени у Познані планується на 30 вересня: тут відбуватиметься зустріч 2-го кола футбольної Ліги Європи між «Лехом» (Познань) та ФК «Зальцбург» (Австрія). 
 
Варшава.