Нове керівництво Трудової партії Кореї оберуть на засіданні, що відбудеться 28 вересня у Пхеньяні. Таку заяву поширило державне інформагентство КНДР, не уточнюючи жодних подробиць.
Раніше західні та південнокорейські джерела висували припущення, що найближчим часом у КНДР влада перейде від Кім Чен Іра до його молодшого сина Кім Чен Уна.
Очікувалося, що Кім Чен Уна буде названо наступником Кім Чен Іра на зустрічі Політбюро ЦК Трудової партії Кореї, яку планували провести у першій половині вересня. На попередній такій зустрічі, яка відбулася 1980 року, Кім Чен Іра було оголошено наступником свого батька — засновника КНДР Кім Ір Сена. Проте у зазначений час зустріч Політбюро ЦК Трудової партії так і не відбулася.
18 вересня стало відомо, що Кім Чен Ір під час свого візиту до Китаю, що тривав з 4 по 10 вересня, на зустрічі із керівництвом КНР назвав повідомлення про передачу влади Кім Чен Уну «неправдивими чутками із Заходу».
Нагадаємо, Кім Чен Ір є генеральним секретарем Трудової партії Кореї. Чи обіймає молодший син і потенційний наступник Кім Чен Іра якийсь пост у керівництві єдиної партії КНДР, невідомо.