Президент США Барак Обама заявив, що не виключає військового удару по Ірану. Виступаючи в ефірі «CNBC», Обама зазначив, що «це був би не ідеальний варіант» і США залишаються відкритими для дипломатичних рішень. Якщо Іран здобуде ядерну зброю, це стане реальною проблемою, сказав президент США.
Свої заяви американський лідер зробив після зустрічі іранського президента Махмуда Ахмадінежада з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. Генсек ООН під час зустрічі з іранським лідером 19 вересня закликав Ахмадінежада відновити переговори з ядерної програми Тегерана, перервані в 2009 році.
Тижнем раніше представник Держдепу США Філіп Кроулі заявив, що необхідно зрозуміти, «на якому етапі перебуває «шістка» у плані зусиль із залучення Ірану до конструктивного діалогу з міжнародною громадськістю».
Ахмадінежад, у свою чергу, заявив в ефірі «Ей-Бі-Сі», що вся активність Ірану в галузі атомної енергетики фіксується за допомогою відеокамер, всі переміщення ядерних матеріалів контролюються експертами 
МАГАТЕ.
Так само, як і президент США, іранський лідер Махмуд Ахмадінежад має намір взяти участь у загальнополітичній дискусії в рамках 65-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає ІТАР-ТАКС. Напередодні він запропонував США визнати той факт, що його країна відіграє важливу роль у світі. Але Іран «ніколи не прагнув домінувати над іншими країнами», додав Ахмадінежад.
На думку багатьох політологів, головною причиною, з якої США можуть розв’язати чергову війну в Азії, є президентські вибори 2012 року. Те, як сьогодні сприймає політику Барака Обами переважна більшість американців, не дає йому жодного шансу на майбутню перемогу. До того ж світова економічна криза не закінчилася, очікується її друга хвиля, що теж не додасть Обамі авторитету, бо американці вже знають, як слабко він здатен керувати економікою в кризовий період. А перемогти на виборах хочеться, тому американській владі простіше й швидше почати яку-небудь переможну військову кампанію подалі від рідних кордонів, щоб на хвилі патріотизму згуртувати націю навколо себе.
Цей прийом застосовували в США вже багато разів, і не тільки в США. Щоправда, він не завжди спрацьовував так, як планували його автори.
Для виправдання будь-якого вторгнення потрібна демонізація ворога, і ще — союзники у війні. Демонізація Ірану відбувається через вимогу міжнародних санкцій і роздування шуму навколо його ядерних об’єктів, на яких нібито вже за рік збиратимуть ядерні бомби. І при цьому США не вимагають санкцій проти своїх союзників у регіоні, Ізраїлю й Пакистану, які насправді, а не гіпотетично, давно мають справжні бомби.
Союзників для майбутньої війни американці збирають давно, втягуючи їх поволі й ненав’язливо. Серед них віднедавна опинилася й Росія. Почалося з того, що на останній зустрічі «двадцятки» у вересні минулого року президент Дмитро Медведєв уперше заговорив про можливість участі Росії в санкціях проти Ірану. А російські ЗМІ раптом почали цитувати дані ЦРУ, що стверджують: Іран за рік створить атомну бомбу.