У російському місті Перм, що налічує мільйон мешканців, де молодь навчається у 23 вищих навчальних закладах, є театри, музеї, бібліотеки й понад сто наукових установ, у яких працюють сотні докторів наук і академіків, — боготворять Адольфа Гітлера й ненавидять українців і білорусів.
Річ у тім, що міська влада, в особі міського комітету з культури, палко схвалила й підтримала проект «Мудрість світу». Його суть полягає в тому, що на вуличних білбордах, у міському транспорті —  розклеїли плакати із цитатами видатних людей.
Завдання згаданого проекту, як цитують російські ЗМІ документ, схвалений міською владою, полягає в тому, щоб «за допомогою афоризмів морально-світоглядного спрямування добитися підвищення рівня культури, розширення світогляду й свідомості людей і, як наслідок, зниження негативних явищ життя».
Просвітницький комітет накладом у 3000 примірників ів випустив і розклеїв плакат вождя фашистської Німеччини Адольфа Гітлера. 16 вересня у трамваях і тролейбусах міста з’явилися наклейки з висловлюванням лідера нацистів: «Ми тоді переможемо Росію, коли українці й білоруси повірять, що вони не росіяни».
Координатор проекту «Мудрість світу» Юрій Городілов стверджує, що всі цитати проходили погодження в адміністрації міста. «Це абсолютно громадська ініціатива, спрямована на освіту перм’яків. Ми навмисно включили цитату». За словами організатора проекту, сенс цитати «не в національній ворожнечі», а в тім, щоб згуртувати російський народ. Треба знати ворогів в лице. «Треба знати, через що нас можуть опустити. Треба говорити про це й пам’ятати», — пояснює він.
Іще один патріот, голова Пермської цивільної палати Ігор Аверкієв, опублікував наприкінці 2007 року в газеті «За человека» свою статтю «Путін — наш хороший Гітлер».