Кількість потерпілих внаслідок вибуху на центральному ринку у Владикавказі, вчиненого терористом-смертником 9 вересня, збільшилася, як повідомляють інформаційні агентства, до 191 особи. В останні дні до лікарні Північної Осетії потрапили ще двоє людей, тож нині там перебувають 122 потерпілих, сімнадцятьох доправили до медзакладів Москви. Як відомо, сімнадцять осіб, не рахуючи смертника, загинули.
Учора на Дніпропетровщині, у селі Богуслав Павлоградського району, ховали одну із жертв цієї трагедії — 54-річну Ольгу Романову. Її сім’я довгий час жила у Північній Осетії, а на початку 90-х, коли там розпочалися воєнні дії, переїхала до Новомосковська Дніпропетровської області.
Однак Ольга час від часу навідувалася до рідних країв, де залишилися мама і старший брат. Коли брата не стало, вирішила забрати маму до себе. Але та, поживши кілька місяців в Україні, захотіла повернутися додому, у Владикавказ, де похований син. Ольга змушена була відвезти стареньку.
Того дня вона пішла на ринок, щоб купити щось собі на зворотну дорогу і подарунків для онуків. Про трагедію доньки Ольги Романової дізналися з Інтернету, у загиблій жінці на фотографії вони впізнали матір, але ще сподівалися на диво, оскільки у списках загиблих її не було.
— Ми звернулися до обласної адміністрації, а звідти вийшли на консульство, — розповіла «Голосу України» начальник міського управління освіти і науки Наталя Падашуля, — і там підтвердили, що серед загиблих є жителька України, і що її вже впізнали рідні. Ольга Павлівна працювала донедавна завгоспом у 16-й школі Новомосковська. Була щирою і щедрою, її любили і шанували на роботі, тому так багато людей прийняли близько до серця цю трагедію. Дочки — Діана і Настя — виросли у нас на очах, я теж їх вчила. Обидві вийшли заміж і живуть із сім’ями в Богуславі. У Павлоград, ближче до дітей, невдовзі збиралася переїхати і Ольга Павлівна з чоловіком. Але не судилося...
Остання дорога Ольги Романової видалася довгою. Чоловік привіз труну з тілом дружини із Владикавказа в Україну — це допомогла організувати російська влада. У будинок на вулиці Басейній у Новомосковську із загиблою прийшли попрощатися сусіди, вчителі школи, де вона донедавна працювала, знайомі. З інших міст приїхали рідні та друзі. А поховали Ольгу Романову на сільському кладовищі у Богуславі.