У Мексиці заарештовано сім чоловік, яких підозрюють у причетності до вбивства 72 мігрантів із країн Центральної та Південної Америки. Про це повідомляє San Antonіo Express-News із посиланням на представника мексиканського уряду.
Підозрюваних затримали в кілька етапів, починаючи з п’ятниці, 3 вересня. Операцію провели морські піхотинці. Зазначається, що влада покладає відповідальність за вбивство мігрантів на членів банди наркоторговців Zetas, що базується неподалік кордону з американським штатом Техас.
Тіла 72 осіб (58 чоловіків і 14 жінок) були виявлені наприкінці серпня 2010 року поблизу міста Сан-Фернандо в штаті Тамауліпас, розташованого на північному сході Мексики. Як було встановлено, загиблі, більшість яких були громадянами Сальвадору й Гондурасу, направлялися до США на заробітки.
Єдиний мігрант, який вижив під час масового вбивства, розповів, що на нього і його товаришів напали бандити й стали вимагати гроші. Коли іноземці відмовилися платити, їх убили.
У ЗМІ також з’являлися дані, що наркоторговці, які напали на мігрантів, пропонували їм увійти в банду, однак ті відмовилися й були вбиті.
Через кілька днів після виявлення масового поховання мексиканська влада оголосила про те, що зникли безвісти два слідчі, котрі займалися цією справою. Їхні трупи знайшли 8 вересня.