Суд Белграда відхилив клопотання родичів генерала Ратко Младіча, які просили офіційно визнати його померлим. Прес-секретар суду заявила журналістам, що клопотання було відхилено ще 28 червня 2010 року через процесуальні порушення. Водночас вона пояснила, що родина Младіча, якого обвинувачують у військових злочинах, може подати нове клопотання.
За сербськими законами, людина може бути визнана померлою в судовому порядку, якщо їй не менш як 70 років і ніхто не бачив її протягом п’яти років. Младічу зараз має бути 68 років. Члени його родини зазначають, що він переховується з 2002 року, страждав на серцево-судинні захворювання і переніс інсульт, тому не зміг би залишатися живим весь цей час без медичної допомоги, повідомляє Assocіated Press.
Нагадаємо, Міжнародний трибунал по колишній Югославії (МТКЮ) обвинувачує Ратко Младіча, який в 1992—1996 роках очолював генштаб збройних сил боснійської Республіки Сербської, у геноциді боснійських мусульман. Зокрема, на нього покладають відповідальність за знищення восьми тисяч осіб у Сребрениці в 1995 році. Младіч перебуває в розшуку. Гаазький трибунал вважає, що він переховується на території однієї з балканських країн, можливо, у Сербії.