Про це повідомив інтелектуалам з Валдайського клубу прем’єр-міністр уряду Російської Федерації Володимир Путін. На його думку, вирішення питання про те, ховати вождя чи ні, «не терпить суєти».
Дискусії, пов’язані з тим, що робити з тілом Леніна, тривають у Росії не перший рік. Головна ідея демократів — якщо Леніна поховають, то «Росія перегорне страшну сторінку своєї історії».
Тим часом усі туристські довідники запевняють, що Мавзолей Леніна — найбільш відвідуваний музей світу. При цьому самі росіяни жартують, що Ілліч конкурує з пірамідою Хеопса.
Племінниця Леніна, Ольга Дмитрівна Ульянова, ще жива і в інтерв’ю кореспондентові «ГУ» сказала, що Леніна ховати не треба, бо він і так... похований.
Цікаво, що в Санкт-Петербурзі вже визначили місце поховання Леніна. Члени петербурзького відділення руху «Православні монархісти», таємно проникнувши на територію Волківського кладовища, встановили простий кам’яний надгробок з ім’ям Леніна біля меморіального поховання родини Ульянових. Напис на камені гласить: «Місце для В. І. Ульянова-Леніна».
 
Москва.