Чергова аварія на нафтовій платформі в Мексиканській затоці спровокувала паніку в США, де ще не оправилися від найбільшого вибуху на платформі Brіtіsh Petroleum (BP), повідомляє РІА «Новости». Річ у тому, що представники Берегової охорони країни поспішили заявити про нафтову пляму завдовжки близько 1,5 кілометра й завширшки 30 метрів, що нібито поширювалася в районі аварії.
Як з’ясувалося пізніше, інформація про розлив нафти була помилкова — видимості заважала пожежа. Експерти побоюються, що інцидент може спровокувати продовження мораторію на буріння в прибережних водах, хоча компанії, які оперують у Мексиканській затоці, забезпечують майже третину потреб США в «чорному золоті». Нагадаємо, тимчасову заборону востаннє було встановлено до 30 листопада 2010 року, що залишило без роботи понад 23 тисячі американців.
Тим часом британська компанія BP, винна в безпрецедентному розливі нафти в затоці, уже витратила майже 8 млрд. дол. на ліквідацію наслідків аварії, будівництво додаткових «розвантажувальних» свердловин, герметизацію свердловини, гранти прибережним країнам і виплати за позовами. До ВР уже подано, щонайменше, 127 тисяч позовів від потерпілих.