Внутрішнє розслідування аварії на буровій платформі «Діпвотер горизонт», проведене компанією «Бритиш Петролеум», показало, що інженери невірно витлумачили дані про тиск, які свідчили про неминучість вибуху.
Зробивши хибні висновки під час перевірки стабільності нафтової свердловини, працівники «Бритиш Петролеум» спробували замінити буровий розчин водою, повідомляє Lenta. Ru. Буровий розчин важчий за газ і нафту, а легша вода не змогла запобігти витоку природного газу. Той просочився у свердловину й піднявся вгору, де й вибухнув. Внаслідок вибуху на буровій вишці загинули 11 чоловік, а з ушкодженого колодязя витекло вже понад 4 мільйони барелів нафти.
Раніше повідомлялося, що операцію з остаточного закриття аварійної нафтової свердловини в Мексиканській затоці відкладено до початку вересня. «Бритиш Петролеум» необхідний час для підготовки до заключного етапу операції. Відстрочка дасть змогу інженерам компанії замінити зламаний противовикидний превентер — величезне скупчення труб і вентилів, що перебуває у верхній частині свердловини. Імовірний час початку операції — другий тиждень вересня.