Президент США Барак Обама, виступаючи на зборах ветеранів-інвалідів в Атланті, підтвердив, що військову місію в Іраку буде завершено 31 серпня, передає радіо «Свобода». До кінця місяця військову місію в країні замінять на цивільну, «зараз ми точно дотримуємося розкладу». Президент підтвердив дану раніше обіцянку: до початку вересня чисельність військовослужбовців США в Іраку скоротиться на 90 тисяч порівняно з кількістю, яка була на день приходу Обами в Білий дім.
У центрі уваги 50-тисячного контингенту США, що залишиться в Іраку, будуть підготовка й підтримка іракських сил безпеки, охорона американських цивільних осіб, контроль повернення з Іраку американських озброєнь і устаткування, проведення контртерористичних операцій.
Водночас Барак Обама у промові продовжував обстоювати рішення про посилення військового контингенту в Афганістані. «Ми стикаємося в Афганістані з величезними проблемами... Якщо Афганістан буде охоплений ще ширшим повстанським рухом, «Аль-Каїда» та її терористичні філії одержать більший простір для планування нового нападу», — заявив президент США.