В оздоровчому комплексі «Водограй» відпочивають діти з Казахстану. На Закарпаття вони приїхали вперше, але, як повідомив «Голосу України» начальник облуправління у справах молоді та спорту Ярослав Свида, такі поїздки стануть традицією:
— Школярі приїхали згідно зі зверненням посольства України в Казахстані до голови ОДА, котрий підтримав ініціативу. Це стало стартом для розвитку контактів на рівні посольства і обласної влади.
«Пробний десант» складається з 14 дітей і двох вихователів з Казахстану. Юних відпочивальників прийняв один з кращих оздоровчих закладів краю. Тут створили всі умови: розважальні програми, екскурсії у старовинні міста краю, походи в гори, спілкування з однолітками. За словами директора оздоровчого комплексу Наталії Олексюк, навіть меню змінювали, щоб задовольнити побажання закордонних гостей. Більшість дітей в Україні вперше:
— Ми відвідали замки Закарпаття, побачили Ужгород, пізнавальними стали екскурсії до краєзнавчого музею та водоспаду Шипот. Познайомились з багатьма ровесниками. Це для нас величезний життєвий досвід, — каже 14-річний Асхад.
Загалом цьогоріч на Закарпатті та поза його межами, повідомили в прес-службі ОДА, оздоровились більше 70 тисяч школярів краю.
Ужгород.
Фото надане прес-службою ОДА.