Чергову акцію на захист 31-ї статті Конституції Росії, яка гарантує громадянам свободу зібрань, минулих вихідних знову розігнали на Тріумфальній площі Москви. Учасникам «маршу незгодних» дали зрозуміти, що, не удаючись до компромісів у діалозі із владою, вони не зможуть займатися навіть вуличною політикою, пише «Время новостей».
«Марш незгодних» за часом співпав з автомотошоу, яке зібрало тисячну аудиторію. Як відзначає «Независимая газета», дозволивши Федерації автомобільного спорту Москви влаштувати біля пам’ятника Маяковському автомотофестиваль, столичні чиновники зробили все, щоб акція стала якомога безглуздішою.
Через специфіку заходу міліціонерам легко вдалося контролювати натовп «незгодних». Позбавленим території учасникам акції неможливо було прорватися крізь кордони, що вибудувалися ще до початку акції. Та й викрикувати антиурядові гасла було непросто: хор «незгодних» заглушали ревучі мотори. Крім того, кілька автомобілів вишикувалися біля огорожі й синхронно газували. Вихлопи накрили десятки людей, повідомляє радіо «Свобода».
Тих, хто все-таки намагався вирватися і привернути до себе увагу, скручували співробітники міліції. За даними Інтерфаксу, було затримано 82 особи, серед них — відомий опозиціонер Борис Нємцов (на знімку). Увечері того ж дня їх відпустили.