Днями прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу проти двох колишніх співробітників лінійного відділу міліції на станції «Суми». 
Квітневим вечором обоє перевертнів у погонах справляли день народження одного з них у нічному клубі. Після опівночі гроші скінчилися, однак чоловіки хотіли «продовження банкету». Жертвою вибрали самотнього чоловіка, що сидів за столиком неподалік і курив (у цьому клубі паління дозволене). Правоохоронці зажадали, щоб незнайомець перейшов до курильної кімнати. Обидва пішли за ним і там вимагали сплатити штраф у розмірі 100 гривень. Той відмовився, і «вартові порядку» силоміць вчинили обшук незнайомцю, під час якого «ненароком» витягли з кишені жертви гаманець. Однак молодик виявився не промах, перехопив свою власність і поклав назад до піджака. Зрозумівши, що номер з експропріацією не пройде, «менти» стали залякувати «екскурсією» до відділку міліції, мовляв, там і з’ясуємо стосунки. Однак «піддослідний» платити штраф категорично відмовився, а пристав на «екскурсію». Аргументи в міліціонерів скінчилися, і вони почали бити жертву. Припинили свавілля директор і охоронець нічного клубу, які бачили події на моніторі камери відеоспостереження.
Потерпілий відхилив запропоновану йому керівництвом закладу допомогу й вирішив добиратися додому самостійно. Двійці перевертнів цього й треба було: подалися за ним і на вулиці одразу повалили жертву на землю і продовжили «виховну» роботу. Припинилося побиття лише тоді, коли директор заявив про викликаний ним наряд міліції. Потерпілий чоловік наступного дня звернувся із заявою про побиття до правоохоронних органів, однак не вказав у ній ні осіб фігурантів, ні запису подій відеокамерою. У міліції заяву покрутили й... відмовили в порушенні кримінальної справи. Зрозумівши помилку, потерпілий звернувся зі скаргою безпосередньо до служби внутрішньої безпеки ГУМВС України в Сумській області, співробітники якої встановили особи перевертнів. Слідство триває.
Держава віддає борги «Сумихімпрому»
Колектив вітчизняного флагмана хімічної галузі в другому півріччі нинішнього року отримає зі Стабілізаційного фонду 170 мільйонів гривень. У такий спосіб Кабмін, по-перше, поверне багатотисячному колективу борг у розмірі 70 мільйонів гривень, який попередній уряд торік заборгував підприємству у вигляді неповернення ПДВ. По-друге, гроші підуть на перекредитування у державному банку з метою поповнення обігових коштів.
Сьогодні на підприємстві вже реструктуризовано заборгованість колективу хіміків за спожитий природний газ, виділені ліміти на природний газ до кінця року та вирішено питання з постачальниками електроенергії. У стадії вирішення й          питання про отримання сумчанами 750 мільйонів гривень кредитних ресурсів від ПАТ «Укрексімбанк» під гарантію уряду для поповнення обігових коштів.