До кінця року в Шостці заплановано здати в експлуатацію два довгобуди зі ступенем готовності 50—70 відсотків. Вартість одного квадратного метра тут буде на 40 відсотків нижча, ніж у будинках, що зводяться з нуля, і становитиме 3,5 тисячі гривень. Стануть довгобуди «в стрій» завдяки спеціальній урядовій програмі, де 30 відсотків житла оплачуватиме держава. Загалом на території регіону нині у підвішеному стані перебуває 14 довгобудів, для добудови яких необхідно 100 мільйонів гривень державних коштів.
Виділили гроші на оздоровлення дітей
Цього літа відпочине та оздоровиться у літніх таборах більше половини учнів Сумщини — 52 тисячі школярів. З них 15 тисяч відпочиватимуть у 24 стаціонарних та 30 пересувних наметових таборах. Усього на оздоровлення дітей обласна влада виділила близько 2,6 мільйона гривень, половина з яких буде використана на відпочинок дітей-сиріт.
Над Конотопом пронісся буревій
Нежданий буревій пронісся над Конотопом. Вітер, мов тріски, ламав піввікові дерева і стовпи електропередач, зірвав з холодильного цеху ВАТ «Конотопм’ясо» 500 квадратних метрів шиферної покрівлі. Її елементи пошкодили герметичність компресорного обладнання холодильної установки, з якої почав витікати назовні аміак. На щастя, аварійним бригадам за кілька годин вдалося швидко відновити герметичність устаткування і ліквідувати витік аміаку, й тим самим відвернути техногенну загрозу.
Крім цього, рештки покрівлі та поламане дерево упали на дах «Тойоти». Для визволення з пастки трьох пасажирів автомобіля рятівникам довелося розрізати автівку. Загалом від буревію постраждало шестеро конотопчан. Найбільше — двоє пасажирів легковика, у яких виявлено відкриті черепно-мозкові травми. Один з потерпілих перебуває в реанімації міської лікарні у тяжкому стані.