Сьогодні на обліку в Сумському центрі зайнятості — майже 3,7 тисячі жителів. 
Причому щодня армія безробітних у середньому поповнюється трьома десятками осіб. Посилює напруження на ринку праці в обласному центрі заборгованість із заробітної плати, яка нині перевищує 41 мільйон гривень. «Кардинальний вихід» із ситуації знайшов міський голова Сум Геннадій Мінаєв, який запропонував керівникам підприємств-боржників продати власні «Лексуси» й вирученими від продажу коштами гасити наявну заборгованість із зарплати. Більшість опонентів готові пристати на цю пропозицію, але за умови, що приклад їм покаже ініціатор.
Контрабандисти перевозять ордени, медалі й гранати
Стародрук «Молитвослов» середини XIX століття, орден Великої Вітчизняної війни ІІ ступеня і 14 медалей виявили сумські прикордонники та митники в міжнародному пункті пропуску «Юнаківка» під час огляду автомобіля громадянина Росії. 
При цьому орден та половина медалей були «укомплектовані» орденською книжкою та посвідченнями. Того самого дня їхні колеги в пункті пропуску «Середина-Буда» вилучили в іншого російського контрабандиста три гранати, кілька десятків патронів, вибухівку та майже півкілограма наркотичної сировини.
Якщо перший контрабандист відбувся легким переляком, то його «колезі» по нещастю поталанило менше: «гранатометника» затримали й передали співробітникам компетентних органів.
Відвантажили власну продукцію до 94 країн світу
Минулого року промислові підприємства Сумщини отримали від зарубіжних партнерів замовлень на продукцію та послуги більше як на 5,5 мільярда гривень. 
Найбільший попит у зарубіжних партнерів має продукція підприємств машинобудування, хімічної та нафтохімічної промисловості, деревообробної галузі. Цікаво, що торік підприємства області відвантажили свою продукцію до 94 країн світу.
Гуртом до блакитного вогника
У 37 будинків мешканців села Ширяєве Путивльського району підвели природний газ. 
У цьому є чимала заслуга керівника місцевого сільгосппідприємства імені Карла Маркса, відомого в області господарника Михайла Шаповалова, який надав відчутну матеріальну допомогу односельцям.