Гільдія власних кореспондентів центральних ЗМІ в Одесі відзначає 15-ліття від дня створення. Про це розповів її президент, заслужений журналіст України, власний кореспондент газети Верховної Ради «Голос України» В’ячеслав Воронков. Він зазначив, що до гільдії входять 32 журналісти, які працюють у всеукраїнських засобах масової інформації та у ЗМІ далекого й близького зарубіжжя.
— Гільдія власних кореспондентів — це громадська організація, що об’єднує за професійною ознакою. До неї, крім співробітників газет, журналів, телебачення, радіо, входять члени прес-служб різних відомств, працівники інформаційних агентств. Серед членів гільдії власних кореспондентів є три заслужені журналісти України. Аркадій Ромм випустив книгу, присвячену журналістам. Микола Щербань є автором 8 поетичних збірок.
Гільдія об’єднує журналістів, різних за віком. Одному з її членів — 80 років. Є і молоді — Сергій Осадчук (власкор телеканалу «1+1»), Олексій Синило (власкор «Інтерфакс-Україна»).
— Ідея створення Гільдії власних кореспондентів виникла, бо всі наші редакції працюють не в Одесі. І ми опинилися у вакуумі спілкування. Тому відчули, що треба об’єднатися. Уже 14 років ми випускаємо газету «Вікна». Аналогів такої громадської журналістської організації, як Гільдія власних кореспондентів центральних ЗМІ в Одесі, немає ніде в Україні. Практично всі її члени відзначені різними нагородами й міського, й обласного рівнів, — сказав В. Воронков.
— Матеріали, які готують власкори, не завжди подобаються місцевій владі. Зокрема, публікації Ніни Перстеневої в «Дзеркалі тижня» завжди викликають резонанс, — зазначив він. Також президент Гільдії власних кореспондентів центральних ЗМІ в Одесі додав, що «всі 15 років гільдія постійно відчуває підтримку народного депутата України Сергія Гриневецького.