Вісім учнів школи № 2 міста Тростянець Сумської області госпіталізовано в дитяче відділення центральної районної лікарні, повідомляє ГУ МНС в області. Попередній діагноз — отруєння токсичною речовиною (невідомим газом) середньої складності.
Головного державного санітарного лікаря Тростянецького району про факт отруєння телефоном повідомила директор школи. На місце події виїхала оперативна група фахівців. Перевіркою встановлено, що ознаки отруєння (кашель, чхання, головний біль) у дітей почалися на перерві після першого уроку. Аналогічні симптоми з’явились і в учителів.
Під час огляду школи сторонніх предметів не виявлено. Фахівці райСЕС відібрали проби повітря для дослідження на хімічні речовини, а також зробили виміри радіаційного забруднення і мікроклімату в класах і навчальних кабінетах. Перевищення гамма-фону не виявлено. Правоохоронці і рятувальники паралельно взяли зразки повітря й відправили в Інститут судової експертизи в Харкові. Директора школи зобов’язали тимчасово призупинити навчальний процес до з’ясування причин і обставин отруєння дітей.