Концерн «Міські теплові мережі» успішно реалізує низку енергозберігаючих проектів, завдяки чому посідає чільне місце серед підприємств комунальної сфери України. 
Остання із завершених справ — введення в дію автономної системи нагрівання води в дитсадку №281 «Журавка» міста Запоріжжя. Бо її тут ллють, не міряючи. Адже більш як половина вихованців дошкільного закладу мають порушення опорно-рухового апарату і їм щодня потрібно проводити спеціальні заняття у плавальному басейні.
Електрокотел працює в автоматичному режимі і вмикається після півночі, коли електроенергія вчетверо дешевша за денну. А нагріта ним вода коштує міському бюджету вдвічі менше від тієї, яка подається в тепломережі. Ще один виграш полягає в тому, що дитсадок збудовано відособлено, і комунальникам значно простіше обслуговувати сам електрокотел, ніж кілометрову теплотрасу. Для реалізації цього проекту концерн вклав понад 120 тисяч гривень із власних обігових коштів, окупити автономну систему планують за чотири роки. Якщо експеримент буде вдалий, міська рада застосує енергозберігаючу схему і в інших бюджетних закладах. Головне, щоб комунікації давали змогу це зробити.