У п’ятницю, приблизно о пів на десяту ранку, коли 62-річний директор обласної дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олександр Насєкан зайшов у приміщення обласного кардіологічного диспансеру, на східцях його наздогнав чоловік у марлевій масці і розстріляв з пістолета. Потерпілий отримав два кульові поранення в спину, одна куля пробила легеню, друга — печінку.
Олександр Насєкан перебував на лікуванні в денному стаціонарі, тож кілер не лише добре знав маршрут своєї жертви, але й передбачив, що його поява в марлевій масці саме в цьому місці не викличе підозр. Адже в Запоріжжі знов оголосили карантинні заходи. Пістолет, очевидно, був обладнаний глушником, бо ніхто не здогадався, що це постріли. Але випадкові свідки бачили, як зловмисник ускочив у легковик, що стояв на подвір’ї медичного закладу, і за лічені секунди зник з місця події.
У місті негайно оголосили операцію з перехоплення та затримання кілера, а Олександра Насєкана прооперували в центрі екстремальної медицини, що розташований поруч з облкардіодиспансером. Операція тривала близько трьох годин, лікарі сподіваються, що життю їхнього пацієнта тепер ніщо не загрожує. Правоохоронці вжили запобіжних заходів, а за фактом замаху на вбивство порушили кримінальну справу.
У колективі поштовиків та й у самому обласному центрі майже ніхто не вірить у те, що фатальні постріли можуть мати відношення до службової діяльності Олександра Насєкана. Скоріше за все, кривава «розбірка» пов’язана з бізнесовими справами. Для Запоріжжя такі випадки, на жаль, не рідкість.
Олександр Насєкан є вихідцем із колективу «Запоріжсталі». У минулому він був одним з керівників комбінату, працював у Міністерстві промислової політики України та заступником голови облдержадміністрації з питань промисловості.
 
Запорізька область