Одну людину госпіталізовано, 40 чоловік евакуйовано і більше сотні вибитих вікон у розташованих поруч двох п’ятиповерхівках та школі — такий «ужинок» вибуху, що прогримів уранці минулої п’ятниці в квартирі одного з цих будинків по вулиці Куйбишева у селищі Свеса Ямпільського району.
За попередньою версією правоохоронців, вибух стався через витік газу з котла індивідуального опалення в однокімнатній квартирі.
За словами господаря, тільки-но він увімкнув на кухні світло, як відразу пролунав вибух, який зруйнував стіни у трьох квартирах і заодно позбавив житла 15 родин. Власника «вибухової» квартири з численними опіками та травмами госпіталізовано.
Через кілька годин після вибуху на місці події під керівництвом голови Сумської облдержадміністрації Миколи Лаврика відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків аварії. За дорученням очільника, всі 15 квартир, пошкоджених вибухом, буде відремонтовано до 25 грудня. У цей же термін потерпілим родинам також відшкодують втрачене майно. Кошти виділять із обласного бюджету. Усім родинам, що лишилися без квартир, запропоновано тимчасово переселитися до гуртожитку.
«Сумихімпром» працюють незадовільно
Такого висновку дійшло засідання спостережної ради ВАТ «Сумихімпром». Чималу ложку дьогтю підлив місцевим хімікам український уряд, який досі повністю не погасив їм боргів з ПДВ, а також не подбав про реалізацію продукції на вітчизняному агропромисловому ринку. Як повідомила прес-служба Мінпромекономіки України, на засіданні прийнято рішення розробити план беззбиткової діяльності підприємства у першому кварталі 2010 року, посилити маркетингову діяльність ТОВ з пошуку ринків збуту продукції, якою нині забиті склади «Сумихімпрому», подальшу реалізацію майна, незадіяного в основному виробництві, та шляхів скорочення енерговитрат.