Євромайданівців, які намагалися відмінити концерт Ані Лорак у нічному клубі «Ібіца» в неділю увечері, побила міліція. Активісти вимагали скасувати в Одесі виступ співачки, яка до того гастролювала в окупованому Криму й отримала музичну премію у Москві.

За інформацією прес-служби партії «Свобода», активісти зібралися в районі пляжу Аркадія навколо клубу і вимагали від керівництва скасувати концерт. Заклад охороняли співробітники міліції. Згодом понад 200 правоохоронців кийками розігнали протестувальників. Багатьох жорстоко побили кийками, кількох учасників акції затримали.

Активісти Євромайдану вже вимагають відставки начальника ГУ МВС Одеської області Івана Катеренчука. Лідер одеського «Правого сектору» Борислав Береза  зазначив «Голосу України», що правоохоронці перевищили свої повноваження, розганяючи мітинг. На його думку, це привід для кадрових чисток у керівництві міліції міста.

Дещо іншої думки в Міністерстві внутрішніх справ України. «У результаті провокаційних дій групи осіб, які намагалися зірвати виступ та не допустити проведення концерту, було скоєно напад на правоохоронців з метою прорвати їх живий кордон. Унаслідок чого завдано металевим предметом тілесних ушкоджень в область голови працівнику спеціального батальйону міліції. Вжитими заходами масових порушень громадського порядку не допущено. Затримано трьох найактивніших учасників протиправних дій. За даним фактом проводиться перевірка», — зазначили в прес-службі відомства.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив провести службове розслідування щодо поведінки міліціонерів під час сутичок з активістами. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив радник очільника відомства Антон Геращенко. «Міністр МВС Арсен Аваков доручив провести службове розслідування даного інциденту і покарати тих, хто перевищив повноваження або застосував надмірну силу. Працівники міліції перевищили повноваження, так само як і ті, хто побив співробітника міліції, повинні понести заслужене покарання», — написав він.

Також Геращенко зазначив: МВС зараз відновлює та досліджує всю хронологію подій в Одесі по хвилинах. «Суспільство отримає об’єктивну інформацію про те, хто, що і чому робив у цей вечір — як з боку міліції, так і з боку протестувальників», — пообіцяв радник глави МВС.

Крім того, А. Геращенко наголосив, що правоохоронцям, які виявляють надмірну і необґрунтовану жорстокість до протестувальників, не місце в міліції. «Це стосується передусім тих, хто бив кийками і ногами лежачих громадян, які в принципі не могли чинити опір», — пояснив він.

Геращенко рекомендує громадянам, які отримали травми під час конфлікту, зняти побої в лікарнях Одеси, а всім, хто знімав відео, — викласти його у відкритий доступ для зручності роботи слідства.

На думку правозахисника Олега Веремієнка, керівництво країни повинно негайно реформувати правоохоронну систему. «Зміни мають торкнутися міліціонерів, стереотипу мислення внутрішньої нормативної бази та законодавства. Головне, щоб народ відчув себе захищеним. Події в Одесі не повинні повторюватися».