До редакції «Голосу України» написала депутат Щорської міськради Галина Ісаченко про інтригуючу ситуацію у місті. Вона повідомила: «27 жовтня 2014 р. вирок суду з обвинувачення міського голови Романа Зуба в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 18 тисяч гривень набув чинності». Але, за її словами, міський голова до цього часу перебуває на робочому місці, отримує заробітну плату. Справді, створилася неординарна ситуація. Чому?

...Роман Зуб переміг на виборах міського голови 27 травня 2012 р. За матеріалами слідства, у грудні наступного року до нього звернувся підприємець з пропозицією здійснювати у м. Щорсі сортування твердих побутових відходів на полігоні. Міський голова не був проти. 19 лютого 2014 року на засіданні виконавчого комітету Щорської міської ради було прийнято рішення № 22, яким визначено місце розташування тимчасового майданчика для заготівлі (приймання) і сортування вручну окремих видів відходів з перспективою подальшої розробки суб’єктом господарювання проектних рішень для облаштування на тій території сміттєсортувальної станції.
Майже за місяць, 17 березня, підприємець, отримавши на руки дозвіл, вирішив віддячити високопосадовцеві.
У судовому засіданні в суді апеляційної інстанції 27 жовтня 2014 р. Роман Зуб вину в пред’явленому обвинуваченні не визнав та пояснив, що не збирався отримувати винагороду від Н. за сприяння останньому у визначенні місця для розташування тимчасової споруди на сміттєзвалищі, не вимагав від нього будь-які кошти та не вчиняв жодного кримінального правопорушення, а 18000 гривень, які були йому надані, вважав матеріальною допомогою громаді 
м. Щорс. Крім того, він зазначив, що не брав гроші у своїх інтересах, а на казначейські рахунки не переводив, бо вони всі блокуються казначейством на рахунках міської ради, тож використати ці кошти було б неможливо.
Переконливий вигляд мала версія міського голови й про організовану міліцейську підставу-провокацію. Чутки про такі дії час від часу виникають на Придесенні щодо багатьох керівників. 
Утім, якщо це справді так, Р. Зуб, на жаль, як мовиться, виявився теж не на висоті. Як зазначалося в ухвалі Апеляційного суду Чернігівської області, «спосіб отримання грошових коштів у сумі 18 000 грн. 17 березня 2014 року об 11.45 у салоні автомобіля біля супермаркету «АТБ» в м. Щорс по вул. Леніна, № 2, а саме в робочий час, поза межами службового кабінету, за відсутності інших посадових осіб не може вказувати про мету забезпечення інтересів громади коштами у вигляді благодійної допомоги».
Згідно з вироком Щорського районного суду Р. Зуб засуджений на два роки позбавлення волі без конфіскації майна та звільнений від відбування покарання з іспитовим терміном рік. Його позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на рік.
На сесії Щорської міськради від 23 грудня минулого року народні обранці розглянули питання «Про виконання рішень судів щодо міського голови Р. І. Зуба». Інформацію про вирок Щорського суду, ухвалу Апеляційного суду Чернігівської області, повідомлення кримінально-виконавчої дирекції інспекції Щорського району, вимоги місцевої прокуратури депутати «прийняли до відома». Утім... міський голова його не підписав, а скасував!
— Я була тоді на лікарняному, — каже секретар міськради Валентина Москаленко. — Тому не могла його підписати. А рішення сесії кожен трактує по-своєму. На початку січня міський голова звернувся до Щорського районного суду за роз’ясненням щодо механізму його звільнення з посади...
Водночас днями обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом невиконання вироку суду щодо міського голови Щорса. У ході досудового розслідування буде дана правова оцінка діям високопосадовця та інших осіб. За невиконання рішення суду Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність. Зокрема, ст. 382 «Невиконання судового рішення» та ст. 389 «Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі».
ДОВІДКА
Згідно зі ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження міського голови вважаються достроково припиненими у разі набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього з дня прийняття відповідною радою рішення, яким береться до відома зазначений факт. У такому випадку посадова особа вважається звільненою з виборної посади після підписання цього рішення уповноваженою особою (головою або секретарем ради) та скріплення документа печаткою ради.