Учасники кіровоградського Артмайдану презентували колективну збірку поезії «До барикад!». Тематика — «Революція гідності», «Небесна Сотня», «Кримський конфлікт», «Межигірський втікач».

 

Під обкладинкою — твори 29 авторів різного віку та статусу, з різних куточків області. Поряд із відомими Олександром Косенком, Володимиром Могилюком та Олександром Архангельським — студенти та школярі. Поряд із віршем Оксани Шпирко з Олександрівки, написаним на честь Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка, — філософська лірика, гімни, навіть... кричалки. Ідея проекту зародилася просто на Майдані, фінансувала його громада.

«Ми хотіли перенести на наш ґрунт практику, поширену на Заході, — зауважує укладач видання Олена Горобець. — Там навіть повнометражні прокатні картини знімаються коштом пожертв та благодійних внесків звичайних громадян».

У кінці збірки вказані імена всіх меценатів. Наклад видання — тисяча примірників. Незабаром його розповсюдять по всіх бібліотеках Кіровоградщини.

Гроші, виручені за решту тиражу (один примірник — 20 гривень), та залишок від благодійних зборів підуть на допомогу родинам військових, які загинули під час проведення АТО.

Фото з сайту «Гречка».