Тисячі жителів Запоріжжя зібралися на мітинг-реквієм, який пройшов у рамках всеукраїнської акції «Запали свічку» біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932—1933 років у обласному центрі. Офіційно прийнято вважати, що за два роки в області від голоду померли 34 тисячі людей, хоча остаточну цифру ніхто не може назвати. Науковці стверджують, що архіви, де вказана точна кількість жертв, збереглися лише в половині сіл. Тож, беручи до уваги цей факт, можна з упевненістю сказати, що в ті часи від голоду помер кожен п’ятий сільський житель. Це підтверджують і виявлені нещодавно 60 місць масових поховань жертв Голодомору та понад 4 тисячі свідчень очевидців страшної трагедії.
Зі свічками в руках стояли представники владних структур, правоохоронних органів, підприємств і установ, політичних партій та громадських організацій, різних релігійних конфесій, молодь і студенти. Свічками було викладено і хрест перед пам’ятником. Священики відслужили панахиду.
— Голодомор — не тема для політичних спекуляцій, — сказав голова облдержадміністрації Олександр Старух. — Це — наша спільна історія, наш біль, це трагедія всієї української нації. Пам’ятати страшний урок історії — наш святий обов’язок і перед минулими, і перед прийдешніми поколіннями. Бо не має майбутнього той, хто не пам’ятає минулого, хоч би яким гірким воно було.
Такі само траурні заходи пройшли у містах та багатьох селах області.