Хоча пляжний сезон закінчився, рятувальники готуються до зими, яку так чекають рибалки, щоб вийти на кригу. Для Запорізької області, де налічується понад 1200 водних об’єктів, це проблема. Любителі підлідного лову часто, нехтуючи небезпекою, відходять далеко від берегів у акваторіях Азовського моря, Каховського й Дніпровського водосховищ.
Свою готовність негайно прийти на допомогу запорізькі рятувальники продемонстрували у Василівській затоці Каховського водосховища під час командно-штабних навчань (на знімках). За тактичним задумом, у районі села Верхня Криниця відірвало крижину з рибалками. Мобільний зв’язок із потерпілими відсутній. До рятувальних робіт залучили два баркаси місцевої рибальської артілі, котрі зняли 15 чоловік, але в подальшому не змогли діяти, бо їх затерли дрейфуючі крижини. Тим часом крижину з потерпілими відігнало більш як на кілометр від берега, і їм на допомогу вилетів вертоліт та попливли два катери і транспортер. Врешті-решт усе обійшлося добре, невдах урятували, обігріли, декому надали медичну допомогу і всім нагадали правила безпечної поведінки.
Про те, що громадяни далеко не завжди цінують своє життя, говорить статистика: з початку нинішнього року на водних об’єктах області потонула 61 людина і 374 врятовано.