П’ятий рік у Запоріжжі проводиться молодіжна акція «Збережемо рідне місто!». Її зініціювали комітет у справах сім’ї і молоді міськради та міська студентська рада. За словами голови комітету Ігоря Філіпенка, ця акція покликана сформувати у молоді дбайливе ставлення до пам’яток архітектури та бажання підтримувати чистоту і порядок у рідному місті. У ній беруть участь студенти шести запорізьких вишів, студентська дружина «Щит» та курсанти юридичного інституту. Вони проводять суботники з прибирання територій у центральному парку «Дубовий гай», на острові Хортиця, в інших парках та скверах, а також роз’яснювальну роботу серед ровесників у місцях масового відпочинку городян. Причому робиться це не лише напередодні свят, а цілорічно.
З полігоном твердих побутових відходів нарешті визначилися
Кілька років точилася дискусія про місце будівництва нового полігону твердих побутових відходів, а тим часом околиці Запоріжжя завалюються сміттям. І ось нарешті на цьому питанні поставили крапку. Зал у будинку культури «Орбіта», де проходили громадські слухання, не зміг умістити усіх бажаючих, бо прийшло більше 700 чоловік.
Як було повідомлено представникам територіальних громад, у грудні минулого року керівники області, м. Запоріжжя та Запорізького району підписали угоду про спільні дії з організації сучасного комплексу з переробки твердих побутових відходів на території Сонячної сільської ради. Ця земельна ділянка площею 27 гектарів знаходиться за 650 метрів від найближчої індивідуальної житлової забудови селища Високогірного і межує із землями запасу Сонячної сільради та резервного фонду. Орієнтовний термін експлуатації полігону — 20 років.
ДП «Запорізький науково-дослідний і проектний інститут землевпорядкування» розробив проект відведення земельної ділянки, отримані позитивні висновки державних контролюючих органів. Більша частина виступаючих погодилася з місцем розташування полігону, оскільки всі норми законодавства були 
дотримані, а санітарна зона відповідає необхідним вимогам. Тому учасники громадських слухань проголосували за будівництво цього об’єкта, яке буде виконано за сучасними європейськими нормами переробки та утилізації твердих побутових відходів.
Створюється молодіжний парламент
У листопаді 2007 року на сесії Запорізької обласної ради було ухвалене рішення про створення молодіжної ради й затверджене відповідне положення про нього. Однак через певні обставини молодіжний парламент так і не запрацював. І от тепер ця ідея, так би мовити, одержала другий подих. У молодіжних організаціях м. Запоріжжя, у студентських і заводських радах відбулися збори й обрано 70 кращих представників молодіжного середовища. Тепер треба обрати 50 юнаків і дівчат, які представлятимуть у молодіжній раді інші території.
— Молодіжний парламент — наше майбутнє, — вважає перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков. — Він візьме на себе певну частину відповідальності за рішення, які прийматимуть на пленарних засіданнях. На наступній сесії, сподіваюся, склад молодіжного парламенту буде затверджено. Адже ми повинні підготувати собі гідну зміну, навчивши молодь основам місцевого самоврядування.