За даними статистичних спостережень головного управління статистики в Чернігівській області, з початку року проти відповідного періоду минулого ціни на всю сільгосппродукцію зросли на 18 відсотків, при цьому продукти тваринництва — на 28, а продукти рослинництва — на 3 відсотки. Зокрема, значно подорожчали сало свиняче (в 1,6 разу), масло тваринне (в 1,5), птиця, свинина, телятина, яловичина (на 26—22 відсотки), сметана (на 15), молоко свіже (на 14), яйця (на 31).
У Сосниці тепер буханець «Київський» коштує замість 3 гривень 60 копійок — 3 гривні 75 копійок. Зросли скрізь ціни на цукор — майже на 40 відсотків. Його нині в кіосках можна придбати за 6 гривень, але в магазинах — за 7—7,6 гривні.
Фермер з Куликівського району Петро Петренко продає на ринках Чернігова вирощену продукцію за такими цінами: морква — 5—6 гривень за кілограм, буряк — 3—4, огірки — 4, капуста — 3—3,50, цибуля — 3, часник — 18—20, картопля — 2—2,5 гривні.
Літр молока можна придбати в селян, що приїхали спродатися в обласний центр, за 4 гривні, кілограм сметани — за 16, сиру — теж за 16 гривень.
Не вродили яблука, груші. Тому вартість їх восени достатньо висока — 4—5 гривень. Помідори продають за 3—4 гривні, перець — за 4—8, виноград — 9—15.