3,5 тисячі вимушених переселенців зареєстровано в Одеській області. За інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, з метою організованого приймання громадян України з районів проведення антитерористичної операції, у приміщенні залізничної станції «Одеса-Головна» відкрився координаційний центр із питань приймання громадян України, які переміщуються з Луганської і Донецької областей. Людям, котрі приїжджають самостійно або організованими групами, тепер не треба обходити кілька організацій, щоб отримати допомогу. Всі необхідні фахівці зібрані в одному місці.
— З питань працевлаштування в центр зайнятості звернулися вже 115 осіб, 90 — отримали статус безробітного та 66 уже одержують грошові виплати у зв’язку з безробіттям. Працевлаштовано 28 людей. Усі служби зайнятості по області працюють в оперативному режимі й готові до напливу людей. Варто зазначити, що працевлаштування мешканців з Донецької і Луганської областей не відбирає в одеситів робочі місця. Ми пропонуємо тільки вільні вакансії. Інформація обновлюється щодня. База даних поповнюється постійно», — прокоментувала ситуацію представник центру профтехосвіти при Одеському обласному центрі зайнятості Алла Борщ.
На сьогодні в Одеській області зареєстровано майже 3,5 тисячі осіб, які прибули з Донецької і Луганської областей. Серед вимушених переселенців — 1 тис. 852 дитини та 358 інвалідів. Люди прибувають щодня, як групами, так і приватним порядком.