Відвідувачі одного з сумських ресторанів стали свідками майже історичної події: бійці спецпідрозділу УБОЗу в Сумській області на їхніх очах пов’язали членів міжнародного кримінального синдикату — 15 «авторитетів».
— Ми отримали оперативну інформацію про те, що цей ресторан обрали для сходки кримінальні авторитети Сум, а також Бєлгородської та Курської областей Росії, — розповів начальник УМВС в Сумській області Олександр Москальчук. — Збиралися вони для з’ясування стосунків та перерозподілу сфер впливу у контрабандній діяльності на україно-російському кордоні, а також для планування та координації дій злочинних груп зі здійснення розбоїв, пограбувань, квартирних крадіжок, викрадень автомобілів та подальшої легалізації здобутих злочинним шляхом коштів.
Під час обшуку в затриманих вилучили два бойові пістолети та п’ять крадених автомобілів, які перебували в міжнародному розшуку. Нині всі учасники кримінального «саміту» дають слідчим пояснення. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння злочинів на території обох держав.