Власник судна «Борислав» (прапор держави Острова Кука) — російська компанія «Азов Транс Термінал» не розрахувалася з 14 моряками з України за два місяці їх роботи.

Коли заборгованість у зарплаті назбиралася за перші два місяці їх контракту, то під час заходження в один із портів Болгарії, вони відразу звернулися в Міжнародну федерацію транспортників. Тоді роботодавець розрахувався.

Через деякий час члени екіпажу вдруге зіштовхнулися із проблемами з заборгованості. На сьогодні власник судна заборгував їм майже 28 тисяч доларів за травень-червень поточного року.

Одному зі членів екіпажу роботодавець не виплатив гроші за три місяці. Як розповів сам моряк, громадянин України, він живе в Криму, й у зв’язку зі змінами на півострові він кілька місяців не міг відправити гроші на свій рахунок, тому попросив роботодавця «притримати» гроші до відкриття нового рахунку. Тепер він може переслати гроші своїй родині, тільки вже ці гроші йому не виплачує компанія.

На всі звернення членів екіпажу в офіс судновласника з боку роботодавця не було жодної реакції. При заході судна в порт Керч, моряки почали знову діяти. Спочатку вони звернулися до роботодавця і мають намір йти далі.