На кладовищі між селами Червоне та Ясенівці, що у Золочівському районі Львівщини, перепоховали останки трьох солдатів — вояка дивізії «Галичина», солдата німецького вермахту та невідомого солдата (ймовірно, радянського бійця), які загинули в липні 1944 року під час прориву з оточення у Бродівському котлі. 
Після молитви за загиблими останки уклали до спільної труни і поховали на військовому кладовищі. Щодо осіб загиблих, то відомо лише, що вояка дивізії «Галичина» розстріляли привселюдно, звали його Іваном, народився в селі під Бібкою, виховував двох дітей. Про інших загиблих достеменної інформації немає.
По завершенні жалобної процесії відбулася військово-історична реконструкція прориву з оточення, організована учасниками товариств пошуку жертв війни «Пам’ять» і «Штурм», а також віче-реквієм і концерт пам’яті українців, полеглих у Другій світовій війні.
Перепоховання на Золочівщині стало прикладом складного і тривалого процесу примирення різних воюючих сторін. А головне — знаковою подією для свідомості молодого покоління.