Наш дачний будиночок розташований на березі озера. У дощову погоду вологість у ньому — частий гість. А це — рай для рудих мурах. Ми, звичайно, не проти комах, але вони — занадто надокучливі, тому час від часу ведемо з ними «війну». Можливо, наші, вже перевірені, методи допоможуть ще комусь позбутися від «численних квартирантів».
Мурахи в домі не переносять запаху скипидару, тютюнового диму, зіпсованих лимонів, листя помідорів, петрушки, дикої м’яти, полину, горіхового дерева.
Краї посуду, в якому зберігаються цукор, варення, мед та інше, можна змазати соняшниковою олією. Мурахи до ласощів не дістануться.
Коли від незваних гостей зовсім вже «неможливо відбитися» — розставляємо в місцях скупчення отруєну принаду з бурою або борною кислотою. Приготувати її просто. Візьміть по чайній ложці бури і меду, сто грамів цукру, 3 столові ложки гліцерину і розмішайте усе в склянці води. А можна зробити і простіше — у чверть склянки води додати столову ложку цукру, чайну ложку меду і п’ять грамів бури. Або — у склянку насиченого розчину борної кислоти додайте три-чотири столові ложки цукру.
 
Вінниця.