На сорок тисяч доларів пограбували валютного міняйлу з Вінниці. Злодії назвали себе співробітниками СБУ з Києва. Один з них з самого ранку чекав на валютника біля під’їзду. Як тільки той вийшов з будинку, з’явилися ще двоє інтелігентних на вигляд чоловіків віком приблизно 40—50 років. Пред’явили посвідчення. В одному значилося звання полковника, у двох інших — підполковника. Потім показали документ з печаткою про затримання в Києві осіб, які мали з собою 20 тисяч фальшивих доларів. Вони, мовляв, заявили, що купили їх саме у міняйла з Вінниці. Тому правоохоронці мають перевірити всі гроші, які зберігає валютник.
Непрохані гості мали з собою також санкцію на обшук за підписом прокурора Київської області. Перед тим, як зайти в квартиру, дістали ручку, щоб господар розписався на документі. Уже в помешканні порадили назвати тих, у кого бере гроші. За таке зізнання пообіцяли залагодити неприємну ситуацію. Для перевірки грошей потрібен пристрій. Тому робити все це слід у приміщенні СБУ, пояснили міняйлі. Валютника вивезли на автомобілі за місто і силою відібрали гроші. Жертву при цьому ледь не задушили.
Міліція знайшла потерпілого завдяки дружині, яка одразу зателефонувала дільничному. Той з’ясував, що нікого з оперативників СБУ до них не направляла. За фактом пограбування порушено кримінальну справу. Слідчим може допомогти запис відеокамери, вмонтованої у вхідні двері квартири потерпілого. Принаймні на трьох кадрах чітко видно злодіїв, до того ж, і обличчя, і на повен зріст. Потерпілий планує розмістити запис в Інтернеті, сподіваючись, що хтось упізнає і допоможе розшукати злодіїв.