Вихователька дитсадка «Теремок» з Вінниці Людмила Цопа, завдяки блискучій реакції, спіймала на руки маленьку дівчинку, яка випала з вікна будинку
Дитсадок «Теремок», в якому працює Людмила Цопа, належить обласному управлінню міліції. «Вчинок нашої виховательки гідний сміливого вчинку міліціонера, — каже завідувачка дитсадка Фаїна Шкарупа. — Тому ми звернулися до керівника міліцейського управління Василя Кіндратовича Поліщука з проханням відзначити працівницю».
Того дня вихователька Людмила Цопа проводила з дітками заняття на подвір’ї дитсадка. Частина вихованців купалася в надувному басейні. Інші бавилися у пісочниці. До виховательки підійшла одна з матерів. Цікавилась, як поводилася протягом дня її дитина.
— Ми зупинилися під деревом, щоб не так пекло сонце, — каже Людмила Миколаївна. — Стояли біля двоповерхового будинку. Раптом я почула шум над головою. Підвела очі, а з вікна другого поверху летить дівчинка. Широко розставила ручки, ніби хоче в щось упертися, личком донизу. Ось-ось впаде на асфальтну доріжку, що вздовж стіни будинку.
Пані Людмила не перестає дивуватися з того, як зуміла миттєво зреагувати на те, що сталося. На щастя, відстань до будинку була невелика — приблизно 5—6 кроків. Їх вона здолала за долі секунди. Дитину ловила при самісінькій землі. Дівча ударом голівки пошкодило руку виховательки. А собі трохи подряпало коліно й носика. З переляку Катруся, так звали дівчинку, якій ще не виповнилося навіть двох рочків, мовчала. Її рятівниця стала трясти маленький клубочок. Як почула плач, швиденько занесла дитину до медпункту. Потім її обстежили лікарі обласної дитячої лікарні.
— У мене після того довго тремтіли руки, ключа не могла нормально подати, щоб закрили кімнату, — каже вихователька. — Спершу цього не відчувала, бо не усвідомила, чим могло все закінчитися. Як-не-як, дитина летіла з висоти приблизно шести—семи метрів...
Коли Людмила Миколаївна повернулася до дітей, на подвір’ї стояла така тиша, якої ніколи не буває у їхньому дитсадку. «Всі дітки дивилися на мене благальними очима і мовчали, аж поки хтось не запитав: «Вона жива?» Після чого цю фразу стали повторювати одне за одним усі присутні діти.
Підвела Катрусю москітна сітка. У той час мами дома не було. Дівчинка залишилася з бабусею. Та на мить відійшла від внучки, а мала обіперлася ручками на сітку... Це вже третій нинішнього року такий випадок у місті над Бугом, коли дітки вилітають з вікон разом із сіткою. На щастя, усі мали щасливе приземлення. «Видно, Бог їм підстеляє подушки», — каже мати дивом уцілілої Катрусі.