Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому проект Постанови Верховної Ради «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Стратегія інноваційного розвитку України на 2010—2020 роки в умовах глобалізаційних викликів».

Основна мета зазначених рекомендацій — формування дієздатної інноваційної політики соціально-економічного розвитку держави. В них враховані нові вимоги сучасності, зовнішні і внутрішні виклики та їх можливі наслідки. Рекомендації передбачають систематизацію і конкретизацію законодавства, забезпечуючи цим скоординовану діяльність влади, суспільства і підприємництва для формування і реалізації державних, регіональних і галузевих програм інноваційного розвитку.
Комітет доопрацьовуватиме проект з урахуванням зауважень і пропозицій, що надійшли від міністерств, відомств, обласних державних адміністрацій, наукових установ, та висловлених під час обговорення на парламентських слуханнях і внесе його на розгляд для прийняття як закону.
Члени комітету закликають народних обранців активізувати формування законодавчої бази інноваційної політики, ринку інтелектуальної власності та інноваційної інфраструктури, сприяти функціонуванню технологічних і наукових парків тощо. Зокрема, пропонується створити при парламенті Консультативну раду з питань формування та реалізації національної інноваційної системи.
Уряду рекомендовано удосконалити структуру державного управління у галузі науково-технічної та інноваційної діяльності, розмежувавши функції центральних органів виконавчої влади, запровадити принципи одноосібної відповідальності та стабільності.
Народні депутати наголошують на необхідності державної підтримки інноваційної діяльності шляхом надання грантів і фінансових гарантій, прямого інвестування, стимулювання участі комерційних банків в інвестуванні, податкового стимулювання суб’єктів господарювання, які пов’язані з науковими дослідженнями та науково-технічними розробками, тощо.
Комітет пропонує розширити автономію вищих навчальних закладів з наукової діяльності, сприяти укрупненню регіональних університетів та освітньо-наукових центрів, забезпечити державну підтримку молоді, яка займається науковою діяльністю.