— Ми з вашим батьком передивилися десятки будинків по всій області, поки не зупинилися на найбільш підходящому для вашої родини, — сказав голова благодійного фонду Петро Порошенко під час вручення ключів від будинку багатодітній родині Козаченків з Вінниччини.
У сім’ї Олени та Юрія Козаченків чотирнадцятеро своїх дітей. Раніше родина мешкала у райцентрі Козятин. За кошти благодійного фонду Петра Порошенка зробили капітальний ремонт будинку, придбали меблі, побутову техніку. Незважаючи на це, оселя для найбільшої в області родини була затісною. Петро Порошенко пообіцяв Козаченкам придбати просторіший будинок. «Ми разом шукали підходящу будівлю, — каже Петро Порошенко. — Це дуже важлива деталь, коли людина сама долучається до вирішення проблеми, сама приймає рішення».
Красивий дім з білої цегли придбали під Вінницею, у селі Сальник Калинівського району. У ньому чотири просторі кімнати, на впорядкованому подвір’ї збудовано хлів для худоби, є криниця, поруч — город у 25 соток. На новосілля Козаченкам подарували телевізор з відеотехнікою і касетами з мультфільмами.
Торік за кошти фонду Петра Порошенка придбали будинок для багатодітної родини з Вінниці, а позаминулого року такий само подарунок отримала сім’я у селі Тягун Іллінецького району. В цьому селі фонд разом з обласною владою фінансує будівництво вулиці багатодітних родин. Половина таких сімей регіону, а їх загалом 9,5 тисячі, потребують поліпшення житлових умов.